Onze Diensten

Buiten de normale consulten hebben wij ook een aantal extra diensten.

Afvalprogramma’s

Veel dieren hebben tegenwoordig te maken met overgewicht. Dit is niet altijd geheel onschuldig en kan diverse gezondheidsrisico’s met zich meebrengen zoals suikerziekte, te grote belasting van de gewrichten, stofwisselingsziekten etc.

Het laten afvallen van uw huisdier is niet altijd gemakkelijk en moet op een veilige manier gebeuren. Onze paraveterinairen willen u hierbij graag helpen.

Het afvalprogramma is zowel voor honden als katten geschikt. Neem gerust contact op voor meer informatie over onze afvalprogramma’s.

Dierenziekenhuis Assen dieet

Kitten en puppy consulten

Heeft u zojuist een nieuwe pup of kitten aangeschaft? Van harte gefeliciteerd!

Bij de aanschaf van een nieuwe pup of kitten komt een heleboel kijken. Hoe vaak moet ik ontwormen? Welke vaccinaties zijn nodig en wanneer moet mijn dier gevaccineerd worden? Geef ik de juiste voeding en hoe snel moet mijn pup/kitten groeien? Is het verstandig om te castreren/steriliseren en moet ik mijn dier wel of niet verzekeren?
Tijdens de kitten en puppy consulten krijgt u uitgebreid informatie omtrent alle zaken die komen kijken bij de aanschaf van uw dier.
DZA Puppies en Kittens

Senioren check

Vanaf 7 jaar behoort uw hond en/of kat tot de senioren. Helaas komt ouderdom vaak met gebreken. Tegen de tijd dat u ontdekt dat er iets aan de hand is kan een ziekte zoals bijvoorbeeld nierlijden, een hartprobleem maar ook suikerziekte en artrose al in een behoorlijk ver gevorderd stadium zijn.

Om vroegtijdig problemen op te sporen hebben wij de senioren check. Naast een uitgebreid lichamelijk onderzoek zal er een bloed screening en urine onderzoek worden gedaan tegen een speciaal senioren tarief!

Indien nodig en of gewenst kunnen röntgenfoto’s worden gemaakt van de buik en/of thorax. Bij mannelijke dieren zal ook de prostaat onderzocht worden.

De bevindingen zullen uitgebreid met u worden besproken zodat we er samen voor kunnen zorgen dat uw dier een zo lang mogelijk fit en gezond leven kan leiden!

Dierenziekenhuis senior hond

Verkoop voeding

Om uw huisdier gezond te houden is het belangrijk dat uw dier de juiste voeding krijgt afgestemd op de behoefte van uw dier. Welke voeding geschikt is voor uw huisdier is afhankelijk van onder andere de leeftijd, de groeifase, het ras en de dagelijkse activiteit.

Bij Dierenziekenhuis Assen verkopen wij voeding van verschillende merken, onder andere Trovet, Sanimed, Royal Canin en Hills.

Naast de dieetvoeding verkopen wij ook onderhoudsvoeding voor uw hond, kat, konijn, cavia of knaagdier.

In verband met Covid-19 VERVALLEN de open inloopspreekuren.

Alle behandelingen vinden UITSLUITEND plaats OP AFSPRAAK.

Vanaf heden is het VERPLICHT om een MONDKAPJE te dragen zodra u de spreekkamer betreedt!

Excuses voor het ongemak.

 

 

Dierenziekenhuis Assen