Teken nog steeds actief!

Teken nog steeds actief!
21 oktober 2019 Dierenziekenhuis Assen
In nieuws

TEKEN NOG STEEDS ACTIEF!!!

Teken zijn spinachtige beestjes en komen vanuit het gras, bladeren en lage begroeiing op mensen en dieren terecht. Daar hechten ze zich vast en starten met bloed zuigen. Een tekenbeet kan ziekteverwekkers overbrengen op mens en dier. De meest bekende aandoeningen zijn borreliose (ziekte van Lyme) en babesiose.

Om de kans te verkleinen dat teken ziekten overbrengen op uw huisdier, is het belangrijk om middelen tegen teken te gebruiken en dagelijks uw hond of kat te controleren op de aanwezigheid van teken. Om uw huisdier te beschermen tegen teken, zijn er verschillende middelen beschikbaar.
Wij helpen u graag met het vinden van een juiste bescherming tegen teken!