Woensdag 8 mei is er konijnenspreekuur

Woensdag 8 mei is er konijnenspreekuur
6 mei 2019 Dierenziekenhuis Assen
In nieuws

Woensdag 8 mei is er konijnenspreekuur van 14:30 – 15:00 uur. Hier kunt u op afspraak extra voordelig uw konijn(en) laten vaccineren tegen myxomatose, RHD en RHD2!

Myxomatose en Viraal Haemorrhagisch Syndroom (VHS of RHD) zijn twee ernstige (maar te voorkomen) besmettelijke konijnenziekten. Of u nu een binnen- of buitenkonijn heeft: alle konijnen kunnen met Myxomatose en RHD besmet worden.

Myxomatose en RHD kunnen bij niet-gevaccineerde konijnen een dodelijk verloop hebben en er is voor geen van deze twee ziekten een specifiek geneesmiddel. De enige bescherming die u uw konijn kunt bieden, is vaccinatie.

Graag helpen wij u om gezondheidsproblemen bij uw konijnen te voorkomen. Dit doen we door jaarlijks te vaccineren tegen Myxomatose en RHD en een gezondheidscontrole uit te voeren. Uw konijnen worden dan helemaal onderzocht, waarbij bijvoorbeeld ook de tanden kunnen worden gecontroleerd.

Op bovenstaande datum is dit extra voordelig, zodat u konijn weer goed beschermd is!

Bel voor een afspraak naar 0592-313400.

In verband met Covid-19 vervallen de open inloopspreekuren.

Alle behandelingen vinden plaats op afspraak.

Excuses voor het ongemak.

 

 

Dierenziekenhuis Assen